ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Εισαγωγή: Τι είναι ένας Επιχειρηματικός Οδηγός;
Επιχειρηματικό Σχέδιο
Παράδειδγμα Επιχειρηματικού Σχεδίου
Εισαγωγή: Τι είναι ένας Επιχειρηματικός Οδηγός;
Ας φανταστούμε την ακόλουθη κατάσταση:
Juan Hidalgo Pérez είναι 27 ετών. Είναι οικονομολόγος και έχει εργαστεί για τα τελευταία τρία χρόνια ως χαμηλού βαθμού δημόσιος υπάλληλος για ένα αυτόνομο τμήμα. Συνάντησε πρόσφατα Pedro Sánchez, και εντυπωσιάστηκε από την δυναμική, χαρούμενος, και την επιχειρηματική προσωπικότητα του. Pedro πρότεινε την ιδέα της έναρξης μιας επιχείρησης από κοινού.

Ο Pedro έχει δουλέψει στον τομέα του τουρισμού και ήταν πάντα παθιασμένος με την ιδέα να ξεκινήσουν τη δική του εταιρεία. Τώρα, έχει την πρώτη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του και, τέλος, έχει μια μεγάλη ιδέα. Είναι πεπεισμένος ότι με την ιδέα του καλά ανεπτυγμένα, θα είναι σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα ελκυστικό τομέα και θα δημιουργήσει μια καλή εταιρεία, η οποία θα του επιτρέψει να πραγματοποιήσει κέρδη σε λίγο χρόνο.

Γι 'αυτό, τις τελευταίες εβδομάδες, Pedro επέμεινε στην αφήγηση Juan τα σχέδιά του ξανά και ξανά, με στόχο να πάρει τον για να διαμορφώσει μια συνεργασία για να εκμεταλλευτεί αυτή τη νέα ευκαιρία. Juan αρέσει η ιδέα, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία t ".

Μια μέρα, με αποφασιστικότητα, Πέδρο Χουάν προσκαλεί να τον συνοδεύσει στην τράπεζά του, επειδή έχει κανονιστεί συνάντηση με τον Εμπορικό Διευθυντή του τοπικού υποκαταστήματος του για να τον εξηγήσει ποιο είναι το μέλλον των επιχειρήσεων του πρόκειται να είναι όπως και να τον ρωτήσω για την πιθανή εξωτερική χρηματοδότηση που χρειάζεται για να ξεκινήσει η επιχείρηση.

Fernando Ortega είναι ο Εμπορικός Διευθυντής της τράπεζας, όπου και Juan Pedro έχουν περάσει και ο ίδιος είναι μέλος της Επιτροπής Κινδύνων του υποκαταστήματος, όπου επιλύονται οι αιτήσεις πιστώσεων και δανείων των πελατών. Αυτός ο άνθρωπος έχει 15 ετών με εμπειρία που εργάζονται για αυτή την τράπεζα και είναι αγαπητό μια ανοικτή και κατανόηση πρόσωπο, ένας λάτρης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αλλά χωρίς να ξεχνάμε το τι είναι λογικό και συνεκτικό.

Fernando τους καλωσορίζει και τους καλεί να ζήσουν μαζί στο γραφείο του, όπου κάθονται γύρω από ένα μικρό τραπέζι της σύσκεψης. Μετά από μια σύντομη εισαγωγή, Pedro παίρνει την πρωτοβουλία και αρχίζει να εξηγήσει την κατάστασή τους να Fernando. Όπως Pedro πηγαίνει για το θέμα σε βάθος, Fernando αντανακλά πάνω του εσωτερικά και ξεκινά ζητώντας από τον εαυτό του ερωτήσεις.

Όταν Pedro περιγράφει την επιχείρησή του, αυτός καθορίζει τι θέλει να κάνει και γιατί, αλλά δεν είναι μια λεπτομερή περιγραφή, και ο Fernando θα ήθελα να μάθω περισσότερα για το τι και γιατί. Θα θέλουν επίσης να γνωρίζουν, ποιος πρόκειται να το κάνει και πώς, πού είναι η ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και τα οποία είναι τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της.

Pedro him διαβεβαιώνει ότι είναι ένας καλός τομέας, αλλά δεν παρέχει καμία πληροφορία για να δικαιολογήσει έτσι, όπως το μέγεθος της αγοράς ή τον ρυθμό ανάπτυξής της, πόσοι ανταγωνιστές είναι εκεί και τι είναι αυτοί, όπως, πώς θα ανταγωνιστεί, αν τυχόν επιχείρηση μπορεί να εισέλθει στην αγορά υπό τις ίδιες προϋποθέσεις με εκείνες που έχουν ήδη εξασφαλίσει σε αυτό ή, αντιθέτως, αν υπάρχουν παράγοντες που εμποδίζουν την είσοδο μιας νέας εταιρείας με την ίδια εγγύηση επιτυχίας και εάν ο τομέας παράγει κέρδη.

Pedro εγγυάται ότι επιχειρηματική ιδέα του είναι καλή, αλλά, δεν διαθέτει την κατάλληλη διάσταση και οργάνωση; Τι είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και η ομάδα διαχείρισης της αρέσει; Ποια είναι τα υλικά μέσα που χρειάζεται

Pedro επιβεβαιώνει την επιχειρηματική ιδέα του είναι βιώσιμο? Ωστόσο, γιατί να μην έχει αυτός προβλέπεται οικονομική βιωσιμότητα του έργου; Δηλώσεις εισοδήματος, τα υπόλοιπα, η κατάσταση της ρευστότητας

Pedro λέει επένδυσή του θα του κοστίσει € 180.000?, Αλλά, τι θα είχε δαπανήσει τα χρήματα για την; Είναι ότι οι επενδύσεις αρκετά ή είναι κατάλληλα σύμφωνα με τη στρατηγική του

Τελευταία, τον Pedro δηλώνει ότι για να είναι σε θέση να ξεκινήσει, χρειάζεται € 180,000, εκ των οποίων, € 1126.212,54 πρέπει να παρέχονται από μια τράπεζα? Δεν είχε πραγματικά ανάγκη τα χρήματα; Έχει ο ίδιος λαμβάνονται υπόψη οι δαπάνες για τις αρχικές επιχειρήσεις όπως η πληρωμή του προσωπικού, προμηθευτές πρώτων υλών ή των προμηθειών

Μόλις τελειώσει με τις εξηγήσεις του, Pedro ζητά Fernando: Τι νομίζετε; Πιστεύετε ότι η τράπεζα θα μας δανείσει τα χρήματα

Fernando σκέφτεται για λίγο και λέει: Pedro, σας έχω γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και ξέρω την επιχειρηματική νοοτροπία σας, από τα οποία δεν έχω καμία αμφιβολία? Παρ 'όλα αυτά, και παρά τις επεξηγηματικές ερωτήσεις που έχουν να ζητούν, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ερωτήσεις να απαντήσει και να συζητήσουν. Μου αρέσει η ιδέα που έχετε θέσει έξω, αλλά υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να αποφασιστεί και να διευθετηθούν. Είστε ζητώντας χρήματα από την τράπεζα και η τράπεζα πρέπει να ξέρει όπου τα χρήματα της, πρόκειται να επενδυθούν. Σας συστήνω να κάνουμε μια προσπάθεια να οργανώσει και να συνοψίσει όλες τις ιδέες σας, τις επιχειρήσεις και προσπαθούν να τους ενσωματώνουν σε κάποιο έγγραφο, μαζί με την οικονομική του βιωσιμότητα. Μόλις το έχουμε αναλύσει και να ελέγχεται η βιωσιμότητά της, θα συζητήσουμε τους όρους και την εγγύηση του δανείου.

Όταν Πέδρο Χουάν και αφήστε την τράπεζα, Χουάν λέει: Fernando είναι σωστό, θα πρέπει να προετοιμάσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο. Με τον τρόπο αυτό, θα δείτε επίσης με μεγαλύτερη σαφήνεια αν είμαι ενδιαφέρει να συμμετάσχετε σε αυτό το έργο μαζί σας.

Αυτή η απλή κατάσταση είναι χρήσιμο να διδάξουν και να οριοθετήσει τι ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι και οι οποίες είναι μερικά από τα πλεονεκτήματά του.

Ορίζει κάθε μία από τις ερωτήσεις και τις έννοιες που αναφέρονται στο προηγούμενο παράδειγμα.

Σας προσφέρουμε αυτό το Οδηγός Επιχειρηματικό Σχέδιο για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες-υποστηρικτές. Με το έγγραφο αυτό δίνουμε στους επιχειρηματίες οι μεθοδολογικές και πρακτικές συμβουλές για τη συγγραφή του έργου. Για να το χρησιμοποιήσετε σωστά, είναι αναγκαίο να εξετάσει τις δύο σημασίες του όρου "Business Plan": ως έγγραφο και ως διαδικασία προετοιμασίας του Σχεδίου.

Συνεπώς, ο οδηγός Επιχειρηματικού Σχεδίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα ως εξής:

-Ένα λειτουργικό εργαλείο που βοηθά τους επιχειρηματίες συγκεντρωθούν οι αναγκαίες πληροφορίες, μελέτη και να κάνει τις διάφορες αποφάσεις και την εκτέλεση των προγραμμάτων δράσης που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου τους.

-Ένας οδηγός για την παρουσίαση και τη σύνταξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου, που θα τους επιτρέψουν να καθορίσει τις απαντήσεις που οι αναγνώστες περιμένουν.

Ο οδηγός περιγράφει τις πτυχές της δομής και του περιεχομένου που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την σύνταξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου.

Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του οδηγού είναι:

-Εξηγεί τους λόγους για τους οποίους καθένα από τα σημεία του Επιχειρηματικού Σχεδίου είναι σημαντικό και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να μελετηθεί.

-Παρέχει ένα ορισμένο ποσό των γνώσεων και πληροφοριών σχετικά με κάθε πτυχή, μέσα από θεωρητικές ή πρακτικές εξηγήσεις, τους ορισμούς, παραδείγματα, κλπ.

-Θέτει μερικές από τις ερωτήσεις που οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αναρωτηθούν, ή ότι ο αναγνώστης του Επιχειρησιακού Σχεδίου μάλλον θα ρωτήσω.

-Δίνει μεθοδολογικά στοιχεία για την απάντηση στα ερωτήματα αυτά (μέθοδοι υπολογισμού, πηγές πληροφοριών ...).
Επιχειρηματικό Σχέδιο
Έννοια
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Σε μια ευρεία έννοια, ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι μια προληπτική ανάλυση και περιγραφή των διαφόρων τομέων μιας επιχείρησης, μάρκετινγκ, τις δραστηριότητες και / ή την παραγωγή, τους ανθρώπινους πόρους, οικονομικές, νομικές και θεσμικές πτυχές-, μαζί με το παρόν και το μέλλον των στρατηγικών και σχέδια παρέμβασης.


Σημασίες του όρου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Μια από τις πρώτες δυσκολίες ενός επιχειρηματία μπορεί να βρει είναι να γνωρίζουν την πραγματική χρήση ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου και για να μάθετε πώς να επωφεληθείτε από αυτό. Έτσι, από την αρχή, οι δύο έννοιες του όρου εντοπίζονται: στο ίδιο το έγγραφο και τη διαδικασία παρασκευής του.

Ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι, κατά πρώτο λόγο, ένα έγγραφο που απευθύνεται σε διαφορετικούς αναγνώστες, οι οποίοι πρόκειται να διαβάσει και να μελετήσει με διαφορετικούς σκοπούς. Το σχέδιο πρέπει να προετοιμαστεί και γραφτεί από υποστηρικτές της επιχείρησης ή σε συνεργασία μαζί τους και κάτω από το συντονισμό τους.

Παρ 'όλα αυτά, ο όρος "Business Plan" αναφέρεται επίσης στην διαδικασία δημιουργίας του, ως ένα σύνολο εργασιών που πραγματοποιούνται για την επίτευξη ενός εγγράφου apt θα καταβληθούν. Η διαδικασία αυτή περιλαμβάνει δύο φάσεις.

- Η πρώτη, η διαδικασία συγκέντρωσης όλων των πληροφοριών και την περιγραφή του περιεχομένου του σχεδίου, σύμφωνα με μια έρευνα, παροχή συμβουλών, ανάλυση και λήψη αποφάσεων μεθοδολογία.
- Η δεύτερη, η διαδικασία της γραφής, παράλληλα με την πρώτη φάση.

Η πιο σημαντική φάση είναι το πρώτο, αν και όλοι οι επιχειρηματίες πιστεύουν ότι η προετοιμασία του επιχειρηματικού σχεδίου τους είναι να λάβει στυλό και χαρτί και αρχίστε να γράφετε. Η διάκριση αυτή είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ότι για EBN-BIC Castilla y León η δημιουργία ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου γίνεται μια μεθοδολογία που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτερο έργο που ονομάζεται «Πρόγραμμα Επιχειρηματίας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων δομημένο σε τέσσερις φάσεις, κατά την οποία η απλή ιδέα γίνεται μια βιώσιμη επιχείρηση:

- Επιλογή των επιχειρηματικών ιδεών.
Περιλαμβάνει την προώθηση, την καθοδήγηση και τα κίνητρα δράσεις που στοχεύουν στην ανίχνευση ιδεών, έργων και των φορέων των επιχειρήσεων.

- Ορισμός της ιδέας και διαμόρφωση του Επιχειρησιακού Σχεδίου.
Περιλαμβάνει την ανάλυση και την αμοιβαία διαδικασία συνεργασίας, μέσω της οποίας οι υποστηρικτές περιγράφουν την ιδέα τους, να μάθουν γι 'αυτό και να προετοιμαστούμε για το μέλλον της διαχείρισης της εταιρείας.
Περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:
α) Η κατάρτιση στα πολλά τεχνικά και διαχείριση περιοχών της εταιρείας.
β) Πληροφορίες: πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων? συμμετοχή σε συνέδρια, συζητήσεις και σεμινάρια? επισκέψεις ή εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες? δράσεις μεταξύ περιφερειών ή χωρών για την ανταλλαγή εμπειριών.
γ) Παροχή συμβουλών για την επίτευξη του Επιχειρησιακού Σχεδίου.

- Δημιουργία της εταιρείας
α) Συμβουλές για την τυπική σύσταση της εταιρίας.
β) Διαχείριση των πηγών χρηματοδότησης.
γ) συμβουλές για την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας: μητρώο, φορολογική, της εργασίας ... διαδικασίας.
δ) να εξασφαλίσει διαμονή σε ΚΕΚ ή άλλων πιθανών χώρων.

- Ανάπτυξη της εταιρείας
Συμβουλές κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών της εταιρείας και την παρακολούθηση.


Διαφορετικά έργα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Το δεύτερο πρόβλημα που πρέπει να εξεταστεί είναι η διαφορά ποιότητας μεταξύ της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις-ΜΜΕ-τα έργα και την ανάπτυξη της εφαρμογής της για τις νέες επιχειρήσεις.

Εάν το Επιχειρηματικό Σχέδιο πρόκειται να υλοποιηθεί από μια υπάρχουσα εταιρεία, αυτό θα γίνει ένα πρότυπο σχεδιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πολύ σημαντικό για τη διάγνωση της υφιστάμενης κατάστασης της εταιρείας, θα αξιολογήσει τις πιθανές μελλοντικές εναλλακτικές λύσεις, και να λαμβάνουν αποφάσεις, σύμφωνα με την πλέον συμφέρουσα ή επικερδής επιλογή. Με αυτή την έννοια, το σχέδιο είναι δύο φορές πιο χρήσιμη, αφού στο εσωτερικό θα χρησιμοποιηθεί ως παρακολούθησης και ελέγχου εργαλείο διαχείρισης και, από την άλλη πλευρά, θα χρησιμοποιηθεί ως πηγή πληροφοριών για τις εκθέσεις και τους προϋπολογισμούς.

Εάν το Επιχειρηματικό Σχέδιο πραγματοποιείται από την εκκίνηση, το πιο σημαντικό μέρος βρίσκεται στην αγορά και την τομεακή ανάλυση, μαζί με τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Σε αυτό το Τεχνικό Οδηγό σκοπεύουμε να επικεντρωθεί στην δεύτερη προσέγγιση, δηλαδή, για τη θεραπεία το Επιχειρηματικό Σχέδιο ως εργαλείο για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων. Για τις νέες επιχειρήσεις, ένα επιχειρηματικό σχέδιο γίνεται ένας τρόπος για να δηλώσουν τις προθέσεις τους, δεδομένου ότι τα βασικά σημεία της πρωτοβουλίας των επιχειρήσεων θα πρέπει να αναλυθούν.

Ως εκ τούτου, το Επιχειρησιακό Σχέδιο θα πρέπει, αφενός, τη συλλογή πληροφοριών? Και, από την άλλη, αναλύει και αναφέρει τις αποφάσεις που μια εταιρεία πρέπει να κάνει, σχετικά με όλα τα αναγκαία στοιχεία (προϊόν, τους πελάτες, την αγορά, τον ανταγωνισμό, την τεχνολογία, τη χρηματοδότηση ,...) για να πάρει η εταιρεία από το έδαφος, μαζί με όλους τους τομείς: εμπορία, την εκμετάλλευση ή / και Παραγωγής, Ανθρωπίνων Πόρων, Οικονομική, Οικονομικά και Νομικά-Θεσμικά.

Κατά τη σύνταξη του Επιχειρηματικού Σχεδίου, οι επιχειρηματίες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι το έγγραφο αυτό θα μπορούσε να διαβαστεί από τους επενδυτές, πελάτες, προμηθευτές, συνεργάτες, προσωπικό, οι τράπεζες, οι σύμβουλοι και οι δημόσιοι οργανισμοί.

Από την άποψη του, που γράφει το Επιχειρηματικό Σχέδιο, δηλαδή, οι φορείς, πρέπει να δίνουν το σωστό βαθμό και την εκτίμηση για τη διαδικασία γραφής του. Έχοντας μια τελική έκδοση του εγγράφου είναι σημαντική, αλλά το μονοπάτι που παίρνει για να μπορεί να είναι ακόμη πιο ουσιαστική. Θα πρέπει να είναι μια διαδικασία αναζήτησης πληροφοριών, μελέτη, ανάλυση και αποτίμηση του έργου δική τους επιχείρηση.

Ένα τρίτο πρόβλημα τους φορείς ενδέχεται να συναντήσετε είναι οι διαφορετικοί τρόποι για την αντιμετώπιση των διαφόρων πτυχών του Επιχειρησιακού Σχεδίου, ανάλογα με το αν πρόκειται για βιομηχανική ή μιας δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών. Στον Οδηγό αυτό, παραθέτουμε τις διαφορές μεταξύ αυτών των δύο καταστάσεων, και γιατί είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.


Utilities
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαφορετικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για το Επιχειρηματικό Σχέδιο μπορεί να θεωρηθεί σύμφωνα με δύο σημαντικές φάσεις της εταιρείας, τη σύσταση: πριν και μετά την έναρξη της δραστηριότητας.

Από πρακτική άποψη, πριν από την έναρξη των δραστηριοτήτων, το επιχειρηματικό σχέδιο έχει τρεις βασικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας:

1. Οδηγός για να σχεδιάσουν και να διευθύνουν μια επιχείρηση.

2. Εργαλείο που χρησιμοποιείται για την αναζήτηση χρηματοδότησης από τρίτους? Το σχέδιο θα γίνει μια επαγγελματική κάρτα κατά την υποβολή αίτησης για τη συνεργασία, βοήθεια ή οικονομική υποστήριξη από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

3. Ανάπτυξη νέων στρατηγικών και των νέων δραστηριοτήτων.

Αυτά τα τρία βοηθητικά προγράμματα ή οι στόχοι είναι χρήσιμες μόνο αν, κατά τη διάρκεια σύνταξης του Επιχειρηματικού Σχεδίου, οι επιχειρηματίες αναγκάζονται να δείτε όλα τα σημαντικά σημεία, μαζί με τα ελαττώματα και τα λάθη των ιδεών και την προσέγγισή τους, συμβολή στην εδραίωση της βιωσιμότητας του επιχειρηματικού σχεδίου και να υπερασπιστεί τις ιδέες μπροστά από ένα τρίτο μέρος.

Μετά η εταιρεία έχει συσταθεί, το Επιχειρηματικό Σχέδιο πρέπει επίσης να είναι ένα χρήσιμο οδηγό για τις ενέργειες που πρέπει να διενεργούνται από τη στιγμή που η εταιρεία που δημιουργείται. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα και θα είναι πολύ απασχολημένος που ασχολούνται με τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους τραπεζίτες, το προσωπικό, σύμβουλοι, κ.λπ.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλος ο προγραμματισμός πρέπει να πραγματοποιείται πριν η εταιρεία έχει συσταθεί. Για τους επιχειρηματίες θα είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένα έγγραφο αναφοράς, όπως έναν κατάλογο ελέγχου των ενεργειών που πρέπει να διενεργούνται κάθε μήνα μια φορά τις δραστηριότητες της εταιρείας έχουν ξεκινήσει.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο θα παίζουν μόνο αυτόν τον ρόλο, αν έχει σχεδιαστεί από την άποψη αυτή και πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα δράσης όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα.


Χαρακτηριστικά:
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Το σχέδιο θα είναι χρήσιμες μόνο εάν πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Ποιότητα των πληροφοριών: οι πληροφορίες και το ύφος αυτού του εγγράφου πρέπει να είναι σαφείς και συνοπτικές, αληθείς και επαληθεύσιμες.

2. Up-to-ενημερωμένες πληροφορίες: το σχέδιο πρέπει να είναι ένα up-to-ημερομηνία του εγγράφου.

3. Up-to-ενημερωμένες πληροφορίες: το σχέδιο πρέπει να είναι ένα up-to-ημερομηνία του εγγράφου.

4. Συνοχή Απόψεις: πρέπει να είναι μια προσωπική προϊόν των δικαιούχων. Αυτό θα κάνει την ανάγνωση και τη διαδικασία πιο εύκολη κατανόηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σχέδιο θα πρέπει να διαβαστεί από ανθρώπους με λίγο χρόνο για χάσιμο (συνιστάται να μην υπερβαίνει τις 80 σελίδες).
Επιχειρησιακό Σχέδιο Παράδειγμα
Ιστορία και αναφορές: διάφοροι συντάκτες.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Η προέλευση του όρου "Business Plan" προέρχεται από την αμερικανική λογοτεχνία Επιχειρήσεων.

Υπάρχουν πολλοί συγγραφείς που μίλησαν για το θέμα, δίνοντας διαφορετικές μεθοδολογίες για το περιεχόμενο και τη δομή της. Παρ 'όλα αυτά, κάνουν αναφορά σε όλα την ύπαρξη δύο βασικά μέρη μέσα σε ένα σχέδιο:

- Ένα πρώτο μέρος, όπου αναλύονται τα στοιχεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

- Μια δεύτερη περίπτωση που ο χρηματοπιστωτικός σχέδιο είναι λεπτομερής, με στόχο την εκτίμηση του κέρδους ή περιουσιακά στοιχεία που πρόκειται να παραχθεί από την εταιρεία, αλλά και του υπολογισμού του νομισματικού ανάγκες.

Αυτό το απλό και βασικό περίγραμμα έχει γίνει αποδεκτή από όλους τους συγγραφείς. Αν και την ανάπτυξη και λεπτομέρεια όλες τις πτυχές του, όλοι συμφωνούν, όταν απαριθμεί τα βασικά σημεία που πρέπει να αντιμετωπίζονται με το Επιχειρηματικό Σχέδιο.

Θα περιλαμβάνει πίνακες που δείχνουν τη δομή των στοιχείων Επιχειρηματικού Σχεδίου, σύμφωνα με τρεις συγγραφείς Βόρεια Αμερική (Bryan: «Οδικός Χάρτης για την Credit ', βασιλιά:« Η ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου », και Burch:« Επιχειρηματικότητα ») και δύο ισπανικά συγγραφείς (Manuel Ludevid και Μονσεράτ Ollet: «Como crear su propia Empresa»).

Οδικό χάρτη για CREDIT ΧΑΡΑΞΗ B.P. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 - Περιγραφή
 - Σχέδιο Προϊόντος
   ή το σχέδιο υπηρεσίας
 - Σχέδιο Μάρκετινγκ
 - Σχέδιο λειτουργίας
 - Οργάνωση
 - Οικονομικά

 - Περίληψη
 - Μελέτη της αγοράς
 - Το προϊόν
 - Σχέδιο Μάρκετινγκ
 - Οργάνωση και
   διαχείριση
 - Χρηματοδοτικό σχέδιο

 -Κάλυμμα:
    Οι υποψήφιοι
    Επωνυμία εταιρείας
 -Πρόθεση
   δήλωση
 -Η Εταιρεία:
    Περιγραφή
    Η αγορά
    Ανταγωνιστές
    Τοποθεσία
    Διαχείριση
    Προσωπικό
    Εφαρμογές
    Περίληψη
 -Οικονομικές Πληροφορίες
    Προέλευση και τη χρήση
    των κεφαλαίων
    Κεφάλαια και Υπόλοιπα
    Δήλωση Εισοδήματος
    Νεκρό σημείο
    Ταμειακών ροών
 -Παράρτημα


COMO CREAR SU PROPIA EMPRESA

 - Ιστορικό του νέου επιχειρηματία: εκπαίδευση, επαγγελματική
   και την εμπειρία της διαχείρισης.
 - Ορισμός του προϊόντος ή της υπηρεσίας
 - Σχέδιο Μάρκετινγκ
     α. Οριοθέτηση Επιχειρήσεων
     β. Η ανάλυση της αγοράς
     γ. Εμπορική πολιτική
 - Σχέδιο λειτουργίας
     α. Θέση της εταιρείας
     β. Περιγραφή του επιχειρησιακού σχεδίου
     γ. Διαχείριση Αποθεμάτων
     δ. Επενδύσεις παγίου ενεργητικού
 - Σχέδιο Οργάνωσης
 - Σχέδιο χρηματοδότησης
 - Νομικό Καθεστώς
 - Συμπέρασμα

 

Το Επιχειρηματικό Σχέδιο της EBN.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα Ευρωπαϊκά Κέντρα Επιχειρήσεων και Καινοτομίας (EBN-BIC) είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως ένα δίκτυο που παρέχει η ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ των ΚΕΚ. Το 1984, το πρώτο ΚΕΚ μετέχουν σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο που ονομάζεται Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων και Καινοτομίας (EBN).

Αν και είναι αλήθεια ότι δεν είναι δυνατόν να δεσμευτούν για τη δημιουργία μιας εταιρείας ή μια νέα δραστηριότητα χωρίς την ανάληψη κινδύνων, αποδεικνύεται ότι η πιθανότητα επιτυχίας μπορεί να βελτιωθεί με τη θέσπιση ενός αυστηρού Επιχειρηματικού Σχεδίου. Η έλλειψη ποιότητας ή την ανεπάρκεια των επιχειρηματικών σχεδίων είναι κατά πάσα πιθανότητα δύο από τις κύριες αιτίες πίσω από το ποσοστό αποτυχίας στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή δραστηριοτήτων.

Ο στόχος του ΚΕΚ είναι η μείωση του ποσοστού αυτού με την παροχή αποτελεσματικών συμβουλών για την προετοιμασία ενός επιχειρηματικού σχεδίου για τους επιχειρηματίες που υποβάλλουν σχετικό αίτημα.

Μεταξύ των πόρων που παρέχονται από EBN να ΚΕΚ, μπορούμε να βρούμε το μοντέλο της Business Plan, η οποία περιγράφεται στον ακόλουθο πίνακα: Business Plan για τις ΜΜΕ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ (ΕΔΕ ΜΟΝΤΕΛΟ)
ΣΧΕΔΙΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ή πτυχές
1. Το προϊόν
   ή την υπηρεσία
Σημερινή κατάσταση και προοπτικές της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα του συγκεκριμένου προϊόντος.
-Συγκριτική μελέτη του προϊόντος που θα ξεκινήσει σε σύγκριση με το προϊόν του ανταγωνιστή στην αγορά.
   * Ποιοτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
   * Σχετικά με τις ανάγκες των δυνητικών πελατών
   * Από τη σκοπιά της εξέλιξης (ευελιξία, δυνατότητα βελτίωσης, κλπ. ..) πιθανές μακροζωία.
-Εάν είναι απαραίτητο, έγκυρη άδεια ή / και «τεχνογνωσία» των συμβάσεων εκμετάλλευσης και της νομικής προστασίας (διπλώματα ευρεσιτεχνίας).
-Αξιολόγηση του προσπάθειες και το κόστος της έρευνας και της ανάπτυξης να προβλέπεται, προκειμένου να παραμείνουν στο μπροστινό μέρος της προόδου.
-Κόστος τιμή:
   * Πρόβλεψη της τιμής κόστους.
   * Επίδραση στην τιμή του κόστους από τους ακόλουθους παράγοντες: παράγονται ή συναρμολογούνται (εάν υπάρχει) ποσότητες: την εξέλιξη του κόστους των στοιχείων που συνθέτουν την τιμή κόστους (πρώτες ύλες και / ή τα κομμάτια που θα συναρμολογηθεί? Υπεργολαβίες, αποσβέσεων, χρηματοοικονομικών επιβαρύνσεων , γενικά έξοδα).
-Σε ένα γενικότερο τρόπο, δημιουργία της σημερινής και της μελλοντικής βαθμό προσαρμογή της έννοιας / προϊόν και το ίδιο το προϊόν σε σχέση με το τρέχον και το μελλοντικό ανταγωνισμό.
-Ίδρυση του βαθμού τρωτότητας της νέας εταιρείας εξετάζει το προϊόν.
2. Το περιβάλλον Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις δυνατότητες και την πρόοδο της εταιρείας (κανονισμοί, συμμόρφωσης με τη νομοθεσία του κλάδου, προτιμησιακή μεταχείριση, κ.λπ.).
-Η διαθεσιμότητα ειδικευμένου προσωπικού.
-Ευπάθειας βαθμό σε σχέση με περιβαλλοντικούς παράγοντες.
3. Η αγορά -Αναγνώριση της παγκόσμιας αγοράς (λαμβάνοντας υπόψη το γεωγραφικό στόχο) σε όγκο και σε αξία, με διαίρεση των αναγκών και δυνητικής ζήτησης για κάθε τύπο του πελάτη.
-Ίδρυση των επιπέδων της εφαρμοζόμενης τιμές ή / και τις τιμές που μπορούν να ληφθούν σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων.
-Έρευνα για τις τρέχουσες και δυνητικού ανταγωνισμού:
    * Εξέλιξη των αναγκών και της ζήτησης (σε ποιότητα και ποσότητα)?
    * Εξέλιξη της προσφοράς (σε ποιότητα και ποσότητα)?
    * Αντίκτυπο στις εμπορικές χρήσεις και τα επίπεδα τιμών (προμήθειες, εκπτώσεις, όροι πληρωμής).
-Εκτίμηση κινδύνου για τη νέα εταιρεία, σύμφωνα με αγορά και τον ανταγωνισμό εξέλιξη.
4. Προϊόντος / της αγοράς - Καθορισμός της δυαδικότητας προϊόντος / της αγοράς
5. Στόχοι και
   στρατηγική
-Ορισμός της φιλοσοφίας της εταιρείας.
-Ίδρυση των στόχων που πρέπει να επιτευχθούν σε πέντε χρόνια και η πολιτική και οι γενικές στρατηγικές που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να το πράξει μετά από μελέτη πολλών εναλλακτικών λύσεων.
6. Εμπορευματοποίηση -εμπορική πολιτική και στρατηγική / στρατηγικές της νέας εταιρείας.
-Η τιμή της πολιτικής.
-Ποιοτική και ποσοτική τους προς επίτευξη στόχους σε τρία χρόνια:
    * Ποσόστωση της αγοράς σε όγκο και αξία
    * Πρόβλεψη εσόδων για κάθε τύπο πελάτη και, εφόσον συντρέχει περίπτωση, για κάθε περιοχή
-Στρατηγική και προώθηση / σχέδιο επικοινωνίας.
-Πώληση τεχνικές, οργάνωση πώληση, δικά της περιουσιακά στοιχεία (ποσότητα, ποιότητα). Κατά περίπτωση, τα κανάλια διανομής, προϋπολογισμούς.
-Εκτίμηση κινδύνου για τη νέα εταιρεία σε σχέση με τις εγκριθείσες πολιτικές και εμπορικές στρατηγικές και διαθέσιμου προϋπολογισμού, λαμβάνοντας υπόψη τους πόρους και τις αντίστοιχες αντιδράσεις των ανταγωνιστών.
7. Αγορά
   - Παραγωγή
   - Αποθήκευση
   - Αποστολές
-Αγορά πολιτική (υπεργολαβίες περιλαμβάνεται), η οργάνωση της λειτουργίας αγοράς (παραλαβή και τον έλεγχο της ποιότητας των αγαθών που περιλαμβάνονται), τον προϋπολογισμό.
-Ύπαρξη ή έλλειψη πολλών πηγών εφοδιασμού (τρωτότητα).
-Premises/shops, Τον εξοπλισμό, τις τεχνικές παραγωγής και στην οργάνωση της παραγωγής και τον έλεγχο (ακολουθίες, τον προγραμματισμό των εργασιών, την παραγωγή, τις ώρες, τις επιδόσεις και τον έλεγχο της ποιότητας, κ.λπ.), τον προϋπολογισμό.
-Αποθήκευση και διαχείριση του συστήματος αποθεμάτων? Προϋπολογισμό.
-Αποστολές υπηρεσίες και τις τεχνικές? Προϋπολογισμό.
-Συντήρηση του προϋπολογισμού (με ή χωρίς εσωτερική υπηρεσία συντήρησης).
-Πρόβλεψη του κόστους των τιμών σε τρία χρόνια, σε στόχους που αφορούν την εμπορική.
-Σε γενικές γραμμές, η αξιολόγηση των κινδύνων που συνδέονται με την παραγωγή (ή μέρος της παραγωγής) που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά της επιχείρησης.
8. Διαχείριση
   - Κύρια
    τμήματα
-Εταιρική bylaw.
-Οργάνωση της διαχείρισης του προσωπικού (συνεχής εκπαίδευση συμπεριλαμβάνεται)? Προϋπολογισμούς.
-Νομική βοήθεια? Προϋπολογισμούς.
-Γραμματεία και τα κύρια τμήματα? Προϋπολογισμούς.
-Ασφάλιση? Προϋπολογισμούς.
9. Οικονομικά
   - Διαχείριση
    ελέγχου
-Δημοσιονομική διαχείριση και έλεγχος της διαχείρισης:
   *Τεχνικές Οργάνωση και υλοποίηση (της λογιστικής, της κοστολόγησης και των λογαριασμών τιμή κόστους? Της ταμειακής διαχείρισης? Του σχεδιασμού του προϋπολογισμού και ο έλεγχος? Των χρησιμοποιεί? Της δημοσιονομικής διαχείρισης).
   *Προϋπολογισμών για τους
-Πόροι και οικονομικές επιδόσεις:
   * Οικονομικά στόχων απόδοσης σε 3 χρόνια
   * Ιδίων κεφαλαίων και εργασίας που απαιτείται κεφάλαιο?
   * Επενδυτικά δάνεια και δάνεια λειτουργίας (μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων)?
   * Σχεδιασμός κέρδος σε 3 χρόνια με λεπτομερή ανάλυση των εσόδων και εξόδων, δημιουργία του το νεκρό σημείο, και απόσβεσης, δημιουργία χρηματοοικονομικών δεικτών?
   * Διαθεσίμων του προϋπολογισμού
-Χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι
   * Δείκτη τρωτότητας σε επίπεδο ιδίων
   * Δείκτη ευπάθειας σε οικονομικό επίπεδο επιδόσεων
10. Οργάνωση
     - Δομή
-Οργανόγραμμα / προσωπικού για κάθε τμήμα.
-Καθορισμός των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων και το προφίλ των στελεχών.
-Αρχές.
11. Περίληψη και
     γενικός
     Συμπεράσματα
-Το κλειδί της επιτυχίας.
-Πλεονεκτήματα και ελαττώματα σε σχέση με εκείνες βασικούς παράγοντες.
-Γενικό σχέδιο δράσης. -Ενδεχόμενες σχέδια.
 

Επιχειρησιακό Σχέδιο Γενικό Παράδειγμα: EBN-BIC Castilla y León.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

EBN-BIC Castilla y León συμφωνεί με την απαρίθμηση αυτών των βασικών σημείων. Παρ 'όλα αυτά παρέχει τη δική του δομή και η μεθοδολογία της, διαμορφώνοντας το δικό της μοντέλο της Business Plan.

Η πρόταση της EBN-BIC Castilla y León μπορούν να συνοψιστούν στα ακόλουθα εννέα βασικά σημεία, τα οποία καθίστανται συγκεκριμένα σχέδια μέσα στο γενικό πρότυπο.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (ΕΔΕ-BIC Castilla y León)

0. Εισαγωγή
1. Σχέδιο Μάρκετινγκ
2. Λειτουργικό Σχέδιο / Παραγωγή
3. Ανθρωπίνων Πόρων Σχέδιο
4. Επενδύσεων και Τοποθεσία Σχέδιο
5. Οικονομική-Χρηματοδοτικό σχέδιο
6. Νομική Δομή
7. Έργο το χρονοδιάγραμμα εκπλήρωσης.
8. Περίληψη και αξιολόγηση.


Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι, σε κάθε περίπτωση, κάθε επιχειρηματικό σχέδιο είναι διαφορετικό και είναι απαραίτητο να επαρκής η περιεκτικότητα σε συγκεκριμένες ανάγκες της. Γι 'αυτό προσπαθήσαμε να προσφέρει μια ευέλικτη δομή και μια αυστηρή μεθοδολογία που θα οδηγήσει σε ένα συγκεκριμένο στόχο: γράψτε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, με βαθιά γνώση της επιχείρησης, η αγορά και η εταιρεία.
 

Χαρακτηριστικά του Επιχειρησιακού Σχεδίου.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Η σχετική σημασία του κάθε τμήματος του Επιχειρηματικού Σχεδίου, καθώς και των κάθε θέμα αντιμετωπίζεται, θα ποικίλλουν ανάλογα με τα διαφορετικά σχέδια και δεν συνιστάται να επιβάλει ένα ενιαίο πρότυπο σχέδιο με το πεδίο εφαρμογής που ορίζονται για κάθε θέμα (τόσες πολλές σελίδες για τα προϊόντα , τόσες πολλές σελίδες για την αγορά, κ.λπ.).

Στη συνέχεια, προτείνουμε ένα τραπέζι με τα κύρια θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο, μαζί με τη σημασία τους, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορές μεταξύ της βιομηχανίας και των επιχειρηματικών σχεδίων υπηρεσίας.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τρεις ευρωπαϊκές σχολές διοίκησης επιχειρήσεων που ειδικεύεται στην επιχειρηματικότητα (Cranfield, ESADE, Esc Λυών), η οποία περιλάμβανε πάνω από εκατό επενδυτές, έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία καθενός από τα στοιχεία που λαμβάνουν μέρος σε μια διαδικασία δημιουργίας μιας επιχείρησης.

Κατ 'αρχάς, οι περισσότεροι επενδυτές που δήλωσαν ότι μια συγκεκριμένη μεθοδολογία για την αξιολόγηση του έργου (69% στην Ισπανία). Η μεθοδολογία αυτή περιλαμβάνει τέσσερα κύρια εργαλεία:

- Το επιχειρηματικό σχέδιο.
- Μια συνέντευξη με τον επιχειρηματία.
- Παροχή συμβουλών εμπειρογνωμόνων.
- Αναζήτηση πληροφοριών για τον επιχειρηματία.

Με βάση τις έξι βασικές πτυχές του Επιχειρηματικού Σχεδίου ορίζεται στην έρευνα, ζητήσαμε από τους επενδυτές να καθορίσουν τους βασικούς παράγοντες της αξιολόγησης και το επόμενο, που ήταν το πιο δύσκολο παράγοντες που πρέπει να αξιολογηθούν. Αυτά είναι τα αποτελέσματα:
   
 
ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Γαλλία Μεγάλη Βρετανία Ισπανία
Ο επιχειρηματίας 53% 38% 59%
Η ομάδα του 37% 48% 23%
Το προϊόν 8% 3% 4%
Η αγορά 25 8% 10%
Οικονομικές Προβλέψεις 0% 1% 9%
Αδιέξοδο 0% 1% 0%

ΤΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Γαλλία Μεγάλη Βρετανία Ισπανία
Ο επιχειρηματίας 26% 22% 27%
Η ομάδα του 25% 21% 4%
Το προϊόν 8% 10% 4%
Η αγορά του 17% 34% 43%
Οικονομικές Προβλέψεις 9% 4% 12%
Αδιέξοδο 10% 9% 0%
   
  Αυτοί οι δύο πίνακες δείχνουν την σημασία του ρόλου που διαδραματίζει ο επιχειρηματίας και η ομάδα του στις αποφάσεις των επενδυτών. Είναι επίσης λίγο περίεργο την περιορισμένη σημασία που αποδίδεται στο προϊόν, την αγορά και τις δημοσιονομικές προβλέψεις.

Παρ 'όλα αυτά, αυτά είναι παράγοντες που οι επενδυτές βρίσκουν αρκετά δύσκολο να αξιολογηθεί, γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να τα ρυθμίσετε σωστά το Επιχειρηματικό Σχέδιο.